Bitcoin ETF: analytiker spår SEC-avslag

Bitcoin ETF: analytiker spår SEC-avslag

Matrixport-analytiker Markus Thielen spår at USAs verdipapirkommisjon (SEC) vil avvise alle søknader om børsnoterte fond (ETF) for Bitcoin i spotmarkedet.

Dette står i kontrast til den bredt fordelt optimisme i kryptoindustrien. Thielen begrunner sitt syn med den politiske dynamikken rundt kryptoregulering og bekymringer om etterlevelse som SEC-leder Gary Gensler har uttrykt.

Kilde til saken er CoinChapter.

SEC dominert av Demokrater

Den nåværende ledelsen i SEC er dominert av Demokrater – inkludert formann Gensler. Dette kan også være en hindring for godkjenning av Bitcoin ETF. Thielen skriver at det fra et politisk perspektiv ikke er noen insentiv for SEC til å godkjenne en Bitcoin spot ETF. Dette ville ytterligere legitimere Bitcoin som et alternativt verdilager.

Etter at finansaktører begynte å satse på godkjenning av ETF tilbake i september 2022, anslår Thielen at minst 14 milliarder dollar av ytterligere fiat og belåning har strømmet inn i kryptomarkedene.

Men som sagt: Demokratenes har fast kontroll over kommisjonen og det er fortsatt delt syn på kryptoregulering i Washington. Thielen ser lite politisk oppside for Gensler å godkjenne en Bitcoin ETF i spotmarkedet på dette tidspunktet.

Gensler er skeptisk

Gensler har uttrykt skepsis mot kryptovaluta og mener industrien trenger strengere regulering. Dette kaster utvilsomt skygger over utsiktene for ETF-godkjenning.

Over et dusin formuesforvaltere, inkludert BlackRock, Fidelity, Valkyrie og VanEck, har ventende søknader om en spot Bitcoin ETF.

En slik ETF ville tillate vanlige investorer å få direkte eksponering mot Bitcoin uten å måtte holde aktivumet selv.

Kaskadelikvidering ventes

Thielen forventer at avslag et i januar kan føre til ‘kaskadelikvideringer’ da milliarder verdt av evige ‘long’ Bitcoin futures-posisjoner raskt vil lukkes. Dette salgspresset kan føre til at Bitcoins pris faller rundt 20%, tilbake til 36 000 til 38 000 dollar-området.

På lang sikt er Thielen likevel positiv til Bitcoins utvikling. Med utgangspunkt i historiske amerikanske valgsykluser og Bitcoin-halvering, forventer Matrixport at Bitcoin kan nå over 100 000 dollar ved utgangen av 2024 til tross for eventuelle kortsiktige regulatoriske hindringer.

Les mer nyheter om krypto her!

TibeMag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *