BlackRock søker om spot Ethereum ETF

BlackRock søker om spot Ethereum ETF

BlackRock, verdens største kapitalforvalter, har nylig levert inn en søknad til USAs verdipapir- og børs-kommisjon (SEC) for å etablere et spot Ethereum-børsnotert fond (ETF). Dette strategiske skrittet signaliserer en voksende interesse fra tradisjonelle finansinstitusjoner i kryptovalutamarkedet, og kan forenkle investeringer i Ethereum ved å tilby et alternativ til direkte investeringer i kryptovaluta.

Hva betyr egentlig Ethereum ETF?

La oss forsøke å forklare det på en så enkel som mulig måte:

  1. Hva er en ETF?: ETF står for børsnotert fond (exchange traded fund). Det er som en aksje som du kan kjøpe og selge på aksjemarkedet, men i stedet for å representere et selskap, representerer den en gruppe av investeringer. For eksempel, kan en ETF bestå av aksjer fra mange forskjellige selskaper.
  2. Spot Ethereum ETF: I dette tilfellet prøver BlackRock å lage en ETF for Ethereum, som er en populær kryptovaluta. «Spot» betyr at verdien av ETF-en direkte reflekterer den nåværende prisen på Ethereum.
  3. Hvorfor er dette viktig?: Ved å lage en Ethereum ETF, gjør BlackRock det enklere for vanlige investorer å sette penger i Ethereum uten å måtte kjøpe og lagre kryptovalutaen direkte. Du kan tenke på det som en bro mellom den tradisjonelle finansverdenen og kryptovaluta-markedet.
  4. Potensiell effekt: Hvis SEC godkjenner denne ETF-en, kan det lede til mer investering i Ethereum fra folk som vanligvis investerer i aksjer og obligasjoner, og det kan bidra til å legitimere kryptovalutaer i øynene til tradisjonelle investorer.

Interessert i mer? Få en innføring i hva kryptovaluta er her!

Mer om denne saken

Interessen for ETF-er (børsnoterte fond) i kryptovaluta-sektoren er tydelig økende. Tidligere denne uken ble det rapportert på sosiale medier om en søknad fra BlackRock for en XRP ETF. Dette førte til en 10% prisøkning for XRP. BlackRock benektet dog senere denne søknaden. Delaware Department of Justice etterforsker nå denne saken.

Nå har altså BlackRock sendt inn en søknad for en spot Ethereum ETF, kalt iShares Ethereum Trust, og arbeider også for å få godkjent en spot Bitcoin ETF. Dette sammen med tolv andre søkere, inkludert Grayscale Investments og VanEck Bitcoin Trust. Coinbase Custody Trust Company er valgt som forvalter for disse ETF-ene. Utviklingen viser en klar interesse fra BlackRock og andre finansinstitusjoner i å integrere kryptovalutaer direkte inn i det tradisjonelle finansmarkedet.

Hva kan vi forvente fremover?


Ser vi fremover, kan viktige endringer i behandlingen av Bitcoin ETF-er potensielt forekomme.
Bloomberg-analytikerne Eric Balchunas og James Seyffart anslår en 90% godkjenningsrate for Bitcoin ETF-søknader. De forventer SECs godkjenning innen 10. januar 2024. Dette til tross for at en tidligere satt åtte-dagers frist til 17. november ser ut til å passere uten godkjennelser.

Dersom BlackRock får grønt lys for dette, kan dette vise at flere tradisjonelle finansinstitusjoner er klare for å ta steget inn i kryptovaluta-verdenen.

Kilde: CryptoNews

TibeMag